Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Φράουλες: Το φρούτο της άνοιξης

Μικρές, κόκκινες, με την χαρακτηριστική στυφή γεύση τους και το μυρωδάτο άρωμά τους, είναι το φρούτο που απολαμβάνουμε αυτή την εποχή, μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού. Μεγάλη είναι η θρεπτική τους αξία καθώς περιέχουν τανίνες, ασβέστιο, φωσφόρο, σίδηρο, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Έχουν καθαρτικές και διουρητικές ιδιότητες, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες, μόνο 40 ανά 100 γρ και συνιστώνται σε όσους κάνουν δίαιτα. Προσοχή όμως σε ορισμένα άτομα προκαλούν αλλεργία. Η φράουλα είναι ένα φρούτο πολύ ευαίσθητο, που αλλοιώνεται πολύ γρήγορα, γι’ αυτό όταν αγοράζεται φράουλες να προσέχετε να μην είναι χτυπημένες, να είναι καθαρές, με ζωηρό κόκκινο χρώμα και τα φυλλαράκια στο «λαιμό» τους να είναι φρέσκα και πράσινα. Όμως και η συντήρησή τους χρειάζεται προσοχή. Μην τις πλένετε, αν δεν πρόκειται να τις καταναλώσετε σύντομα. Διατηρήστε της στο ψυγείο για 1-2 24ωρα, κλεισμένες αεροστεγώς σ’ ένα δοχείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου