Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σταφιδόπιτα

Υλικά
4 κούπες αλεύρι, 4 κ γ μπέκιν πάουντερ, 1 ½ κούπα ζάχαρη, 1 ½ κούπα γάλα, 1 κούπα, βούτυρο, 2 αυγά, 2 κούπες σταφίδα (ξανθή ή μαύρη), ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, κανέλα, βούτυρο για το ταψί, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Στο αλεύρι ανακατεύετε το μπέκιν, το αλάτι και το αφήνετε κατά μέρος.  Χτυπάτε την ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο. Και ενώ συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτετε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και την κανέλα. Ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο  φούρνο. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου