Όλο και κάποια πασχαλινά αυγά έχουν περισσέψει, αξιοποιήστε
τα φτιάχνοντας ένα ωραίο γευστικό ρολό
Υλικά
½ κιλό κιμά
1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
3 σκελίδες σκόρδο
λιωμένες
½ κούπα γάλα
2 κ σ μαϊντανό
ψιλοκομμένο
1 κ σ ξύδι
3 αυγά βρασμένα
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε το ψωμί, περιχύνετε με το γάλα. Προσθέτετε
τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, τον μαϊντανό, την ρίγανη,
αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε τα υλικά σ’ ένα ομοιογενές μίγμα. Απλώνετε τον
κιμά σε μια λαδόκολλα σε ορθογώνιο σχήμα και σε πάχος ενός εκατοστού.
Τοποθετείτε κατά μήκος τ’ αυγά. Αλείφετε τις δυο πλευρές με νερό, σηκώνετε τον
κιμά με την λαδόκολλα να ενωθούν οι δυο πλευρές και πλάθετε τον κιμά σε
κυλινδρικό σχήμα, προσέχοντας να παραμείνουν στην μέση του ρολού τ’ αυγά. Μεταφέρετε
το ρολό με την λαδόκολλα σε βουτυρωμένο ταψάκι, την αφαιρείτε, αλείβετε με
νερό, με λάδι και ψήνετε σε μέτριο
φούρνο. Κόβετε σε ροδέλες όταν κρυώσει και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου