Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πασχαλινό τσουρέκι

Υλικά
5 κούπες αλεύρι, 1 κούπα μαργαρίνη, 2 κούπες ζάχαρη, ½ κούπα χλιαρό γάλα, 3 κρόκους αυγών, 50 γρ ξερή μαγιά, 1 κ γ κοφτό αλάτι, Ξύσμα ενός πορτοκαλιού, Λάδι για το ταψί
Για το γαρνίρισμα
1 ασπράδι αυγού, Λίγη ζάχαρη, Κόκκινα αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Σε άλλη λεκάνη χτυπάτε  τους κρόκους με την ζάχαρη και τα προσθέτετε στο βούτυρο. Ανακατεύετε το αλεύρι, με το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού  και τα ρίχνετε σιγά-σιγά στο βούτυρο εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας σε μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε την ζύμη σε χονδρά  κορδόνια. Τα πλέκετε σε κοτσίδες και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί. Αλείφετε με το ασπράδι, πασπαλίζετε με την ζάχαρη και μπήγετε ένα κόκκινο αυγό σε κάθε τσουρέκι. Ψήνετε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Θέλουν περίπου 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου