Η μαγειρίτσα είναι μια ελαφριά σούπα με εντόσθια, λαχανικά
και ρύζι και ουσιαστικά το πρώτο αρτύσιμο γεύμα μετά από μια νηστεία σαράντα
ημερών που προετοιμάζει τον οργανισμό και το στομάχι για την γευστική κραιπάλη
που πρόκειται να ακολουθήσει την ημέρα του Πάσχα.
Υλικά
1 συκωταριά και εντεράκια
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο μαρούλι ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένα
1 κούπα ρύζι
2 αυγά
1 κούπα χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά την συκωταριά και τα εντεράκια. Τα βράζετε για
10΄. Τα ξαναπλένετε και τα ψιλοκόβετε, με ψαλίδι είναι πιο εύκολο. Σοτάρετε στο
λάδι τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε την συκωταριά και τα εντεράκια και γιαχνίζετε
για λίγο. Προσθέτετε το μαρούλι, το ρύζι, τον άνηθο, τον μάραθο, λίγο ζεστό
νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από
την φωτιά. Χτυπάτε τ’ αυγά, προσθέτετε το λεμόνι και λίγο ζουμάκι από το φαγητό
και περιχύνετε την μαγειρίτσα. Ανακινείτε να πάει παντού το αυγολέμονο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου