1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι μπράντι
1 κ σ γλυκόζη
1 πρέζα σκόνη βανίλιας
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε και χονδροκόβετε τις φράουλες. Σε μια κατσαρόλα βάζετε εναλλάξ στρώσεις φράουλας και ζάχαρης. Τελειώνετε με ζάχαρη. Περιχύνετε με το μπράντι. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε μια ολόκληρη νύχτα να μαριναριστούν. Την άλλη μέρα τις ανακατεύετε καλά και τις βράζετε για 12-15 λεπτά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μην κολλήσουν. Προσθέτετε την βανίλια και την γλυκόζη και σιγοβράζετε για λίγο μέχρι να δέσει. Βάζετε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται για μεγάλο διάστημα και εκτός ψυγείου.
Καθαρίζετε, πλένετε και χονδροκόβετε τις φράουλες. Σε μια κατσαρόλα βάζετε εναλλάξ στρώσεις φράουλας και ζάχαρης. Τελειώνετε με ζάχαρη. Περιχύνετε με το μπράντι. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε μια ολόκληρη νύχτα να μαριναριστούν. Την άλλη μέρα τις ανακατεύετε καλά και τις βράζετε για 12-15 λεπτά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μην κολλήσουν. Προσθέτετε την βανίλια και την γλυκόζη και σιγοβράζετε για λίγο μέχρι να δέσει. Βάζετε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται για μεγάλο διάστημα και εκτός ψυγείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου