Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Μαρίδες τηγανητές και ραδίκια γιαχνιστά

Ψάρι και χόρτα, το ταιριαστό γευστικό ζευγάρι
Υλικά
1 κιλό ραδίκια
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κιλό μαρίδες ή άλλο ψάρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε πλένετε, αλευρώνετε και τηγανίζετε τα ψάρια. Καθαρίζετε, πλένετε καλά και βράζετε τα ραδίκια. Τα στραγγίζετε κρατώντας κατά μέρος λίγο από το νεράκι που τα βράσατε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε στο λάδι. Προσθέτετε τα ραδίκια και γιαχνίζετε για λίγο. Αλατοπιπερώνετε,  ρίχνετε λίγο από το νεράκι που κρατήσατε και αφήνετε να πάρουν μια βράση.  Στο τέλος προσθέτετε χυμό λεμονιού. Σερβίρετε με τα ψάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου