Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μπουγατσάκια στρογγυλά με ζάχαρη

Υλικά
6  φύλλα κρούστας, 2 αυγά, 3 κ σ βούτυρο φρέσκο, 1 ποτήρι γάλα, 3 κ σ κορνφλάουρ, ½ κούπα ζάχαρη, βανίλια, ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την ζάχαρη, τ’ αυγά και το κορνφλάουρ, μέχρι να πήξει το μίγμα. Ζεσταίνετε το γάλα σ’ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές από το γάλα μέσα στο μίγμα των αυγών. Ανακατεύετε καλά με σύρμα. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στο κατσαρολάκι με το γάλα και ρίχνετε σιγά-σιγά το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια και προσέχοντας να μην κολλήσει. Ρίχνετε την βανίλια και αφήνετε ώσπου να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε την κρέμα  από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε με ένα πινέλο τα φύλλα. Μοιράζετε την κρέμα στα φύλλα, βάζοντας την κατά μήκος στην άκρη. Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό και  μετά σε στρογγυλάκια. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου