Διαλέξτε λευκά αυγά (βάφονται ευκολότερα), μεσαίου μεγέθους
( τα μεγάλα έχουν πιο εύθραυστο τσόφλι), λεία χωρίς στίγματα, εξογκώματα ή
ραβδώσεις. Πλύνετε τα με χλιαρή σαπουνάδα και αφήστε τα να μείνουν
εκτός ψυγείου για 24 ώρες, πριν τα βάψετε, για να έρθουν σε θερμοκρασία
δωματίου για να μην σπάνε. Βάλτε τα σε μια χαμηλή κατσαρόλα με κρύο νερό, ίσα
να τα σκεπάζει, που θα έχετε ρίξει μια πρέζα αλάτι και βράστε τα σε σιγανή
φωτιά. Μην τοποθετείτε στην κατσαρόλα πολλά αυγά και χτυπάνε μεταξύ τους κατά
το βράσιμο. Όποιο είδος βαφής και να κάνετε με τον παραδοσιακό τρόπο του
βρασίματος ή με τον νέο με κρύο νερό, ακολουθείστε τις οδηγίες που αναγράφονται
στις συσκευασίες της βαφής. Μετά το βάψιμο, βγάλτε τ’ αυγά με ένα κουτάλι, στις θήκες
τους και όταν στεγνώσουν, περάστε τα μ’ ένα πανάκι με λάδι, για να γυαλίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου