- Αν είναι ζωντανά,
να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, τα πόδια και τις κεραίες τους.
- Τα πόδια τους πρέπει να είναι σκληρά και στέρεα κολλημένα στο σώμα τους.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να έχουν ανοικτό χρώμα, χωρίς κηλίδες και όχι γκρίζο, μαυρισμένο ή μελανό.
- Οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα στα χέρια μας. Οι αλλοιωμένες δίνουν την αίσθηση ζέστης, όταν βάλουμε το χέρι μας στο κιβώτιο που τις περιέχει.
- Οι ελληνικές γαρίδες είναι συνήθως πιο γευστικές και σαφώς πιο
φρέσκες, έχουν πιο μικρό μέγεθος (γάμπαρη) και ίσως λίγο πιο ακριβή τιμή
(δυστυχώς). Αν και η τιμή απηχεί και την ποιότητα. Φτηνές και καλές όμως είναι
και κατεψυγμένες.- Τα πόδια τους πρέπει να είναι σκληρά και στέρεα κολλημένα στο σώμα τους.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να έχουν ανοικτό χρώμα, χωρίς κηλίδες και όχι γκρίζο, μαυρισμένο ή μελανό.
- Οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα στα χέρια μας. Οι αλλοιωμένες δίνουν την αίσθηση ζέστης, όταν βάλουμε το χέρι μας στο κιβώτιο που τις περιέχει.
- Οι φρέσκες γαρίδες ή καραβίδες καλό είναι να καταναλώνονται άμεσα και να μην μένουν στο ψυγείο πάνω από 1-2 ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου