Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γαρίδες, καραβίδες, αστακοί και καβούρια

-  Αν είναι ζωντανά, να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, τα πόδια και τις κεραίες τους.
- Τα πόδια τους πρέπει να είναι σκληρά και στέρεα κολλημένα στο σώμα τους.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να έχουν ανοικτό χρώμα, χωρίς κηλίδες και όχι γκρίζο, μαυρισμένο ή μελανό.
- Οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα στα χέρια μας. Οι αλλοιωμένες δίνουν την αίσθηση ζέστης, όταν βάλουμε το χέρι μας στο κιβώτιο που τις περιέχει.
- Οι ελληνικές γαρίδες είναι συνήθως πιο γευστικές και σαφώς πιο φρέσκες, έχουν πιο μικρό μέγεθος (γάμπαρη) και ίσως λίγο πιο ακριβή τιμή (δυστυχώς). Αν και η τιμή απηχεί και την ποιότητα. Φτηνές και καλές όμως είναι και κατεψυγμένες.
- Οι  φρέσκες γαρίδες ή καραβίδες καλό είναι να καταναλώνονται άμεσα και να μην μένουν στο ψυγείο πάνω από 1-2 ημέρες. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου