Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μπιφτέκια με σάλτσα τυριού και πιλάφι

Μπιφτέκια
Υλικά: ½ κιλό κιμάς, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1 κούπα ψίχα ψωμί τριμμένο, 1 σφηνάκι λευκό κρασί, 1 αυγό, ελαιόλαδο, δυόσμος ψιλοκομμένος, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και πλάθετε μπιφτέκια, τ’ αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο ή στο γκριλ.

Πιλάφι
Υλικά: 2 κούπες ρύζι σπυρωτό, 4 κούπες νερό, αλάτι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Ξεπλένετε πολύ καλά το ρύζι και το στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 4 κούπες νερό με λίγο αλάτι και όταν πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι. Το βράζετε ώσπου να μαλακώσει, αλλά όχι να λιώσει. Το στραγγίζετε (κρατάτε το νερό που βράσατε το ρύζι) και το ξεπλένετε με κρύο νερό. Ρίχνετε το λάδι στο ρύζι και ανακατεύετε.

Σάλτσα τυριού
Υλικά: 1 κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο, 1 κούπα νερό που βράσατε το ρύζι, ½ κούπα γάλα, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση: Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το νερό που βράσατε το ρύζι και το γάλα. Προσθέτετε το τυρί και το πιπέρι. Ανακατεύετε όσο να λιώσει και να πήξει.

Σερβίρισμα
Φορμάρετε το ρύζι στην μέση του πιάτου, βάζετε γύρω-γύρω τα μπιφτέκια  και τα περιχύνετε με την σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου