Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές

- Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους, όταν έχουν κοκκινίσει.
-  Το ωμό χταπόδι όταν είναι φρέσκο είναι ελαστικό, ανθεκτικό και σκληρό, σαν το δάκτυλό μας και δεν κόβεται εύκολα. Όσο πιο μαλακό, τόσο πιο μπαγιάτικο είναι.
-  Το κριτήριο φρεσκάδας για τις σουπιές και το καλαμάρι, είναι το μελάνι τους, όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα.
-  Το καλαμάρι επιπλέον, πρέπει να έχει άσπρο, γαλακτερό χρώμα.
-  Να μυρίζουν θάλασσα κι όχι βαριές μυρωδιές ή αμμωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου