Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Το καλάθι της εποχής

Τα φρούτα της εποχής είναι ακτινίδια, πορτοκάλια, σαγκουίνια, λεμόνια, τα τελευταία μανταρίνια, γκρέϊπ-φρουτ, νεράντζια, αχλάδια, μήλα, μπανάνες, αβοκάντο
Τα λαχανικά της εποχής είναι καρώτα, λάχανα (λευκό, κόκκινο), μπρόκολα, κουνουπίδια, παντζάρια, πράσα, όψιμες κολοκύθες (κόκκινες), σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, κρεμμυδάκια φρέσκα, ρέβες, μανιτάρια, σέλινο, λάπαθο, χόρτα ήμερα, άγρια (βουνού), ζοχούς, ραδίκια, καυκαλίθρες, μυρώνια, λάπαθα, μολόχες, κ ά και τέλος μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθος, μάραθος, σχοινόπρασο) ενώ τώρα ξεκινούν και οι αγκινάρες.
Από ψάρια έχουμε συναγρίδες, μπαρμπούνια, κουτσομούρες, ροφούς, λυθρίνια, όλα τα βραστόψαρα και ακόμα καλαμάρια, γαρίδες, καραβίδες, μύδια και θαλασσινά εκτός από χτένια.
Κρεατικά κουνέλι, χοιρινό, αρνάκι, ενώ τώρα ξεκινούν τα φρέσκα τυριά (κατίκι, ανθότυρο) και το κατσικίσιο γάλα.
Τέλος τον μήνα αυτό τελειώνει και το λάδι πρώτης εσοδείας (αγουρέλαιο)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου