Υλικά
½ κιλό φασόλια άσπρα,
2-3 καρώτα σε ροδέλες, 1 κούπα κρεμμύδι σε ροδέλες, 1 κούπα αγγούρι σε
ροδέλες, 1 κούπα ντομάτες σε κυβάκια, ½
κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα χυμό λεμονιού,
μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι.
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό. Τα ξεπλένετε, τα
στραγγίζετε και τα βράζετε σε φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε,
τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε το κρεμμύδι,
την ντομάτα, τα καρώτα, τα αγγούρια και
τον μαϊντανό. Χτυπάτε σ’ ένα βαζάκι το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και
περιχύνετε την σαλάτα. Ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου