Γευστικά, αρωματικά και εύκολα
Υλικά
½ κιλό αλεύρι, 10 γρ νωπή μαγιά, 1 αυγό, 1 κούπα ελαιόλαδο,
1 σφηνάκι νερό, 1 κούπα σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη βάζετε
το αλεύρι κάνοντας μια λακκούβα στην μέση. Εκεί ρίχνετε την μαγιά, το αυγό, το
λάδι, το νερό, αλατοπιπερώνετε και αρχίζετε να ζυμώνετε ώστε να γίνει μια ζύμη
μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε
να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ρίχνετε αλεύρι στον πάγκο και με τον πλάστη ανοίγετε
φύλλο πάχους 1 εκατ.
Απλώνετε στην μια πλευρά την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με
την ρίγανη και το θυμάρι και τυλίγετε σε ρολάκι. Κόβετε σε ροδέλες, τις βάζετε
σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου