Από τα όσπρια, που έχουν μεγάλη θρεπτική αξία,
καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνες,
φυτικές ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο.
Υλικά
250 gr φασόλια γίγαντες, 1 κρεμμύδι και 1 πράσο τριμμένα, 3
κουταλιές πελτέ, 1 κούπα λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι και
πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζετε τους γίγαντες από το βράδυ σε κρύο νερό. Την επόμενη
τα στραγγίζετε,
τα βάζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
Σοτάρετε στο λάδι το
κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτετε τον πελτέ, το σκόρδο λιωμένο και λίγο νεράκι.
Βράζετε την σάλτσα μερικά λεπτά να δέσει.
Ρίχνετε τα φασόλια σε ένα βαθύ ταψί με την σάλτσα τους, την
δάφνη, λίγο ζωμό από τα φασόλια, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο
για ½ ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου