Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κόκκινο…σαν παντζάρι

Το παντζάρι ή τεύτλο ή κοκκινογούλι είναι ένα γνωστό λαχανικό της ελληνικής κουζίνας από τα αρχαία ακόμη χρόνια. Το συναντάμε όμως και στις κουζίνες χωρών της βορείου Ευρώπης είτε σαν πουρέ ή σάλτσα αλλά και βρασμένο με άλλα λαχανικά και κρέας σαν σούπα, όπως το ρωσικό μπορστ. Μεγάλη η θρεπτική του αξία, γιατί είναι πλούσιο σε σίδηρο, φώσφορο, ιώδιο, χαλκό, βιταμίνες Α και Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου