Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Kαθαρισμός και οργάνωση του ψυγείου


Ξεκινήστε πρώτα βγάζοντας όλα τα πράγματα από το ψυγείο σας. Ελέγξετε τις ημερομηνίες λήξης τους. Προϊόντα που έχουν ανοιχτεί οι συσκευασίες τους και δεν προσδιορίζετε η χρονική στιγμή του ανοίγματος καλό είναι να πεταχτούν.
Καθαρίστε το ψυγείο με βρεγμένο πανί ή βετέξ. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας να φύγει η υγρασία. Βάλτε 1 μικρό μπολάκι με σόδα μαγειρική σε κάποιο σημείο στο ψυγείο. Θα σας απαλλάξει από τις μυρωδιές, που αναπτύσσονται εντός του ψυγείου.
Προγραμματίσετε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αφού πρώτα ελέγξετε τι διαθέτει το ψυγείο σας και σημειώνετε τι σας λείπει. Κατά την αγορά των προϊόντων ελέγχετε πάντοτε τις ημερομηνίες λήξης.
Δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε όλο το σούπερ μάρκετ, πάρτε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε, καθώς πρώτον είναι θέμα οικονομίας για να μην τα πετάτε και δεύτερον αν υπερφορτώσετε το ψυγείο, δεν θα κυκλοφορεί σωστά ο αέρας να τα παγώνει.
Σημαντικό ρόλο στον χρόνο συντήρησης των τροφίμων παίζει η καθαριότητα των χεριών μας, αλλά και των σκευών που τα τοποθετούμε. Βρώμικα χέρια ή σκεύη ευνοούν την μετάδοση μικροβίων στα τρόφιμα που δεν είναι συσκευασμένα.
Τοποθετείτε τα προϊόντα που λήγουν μετά από μεγάλο διάστημα στα πίσω ράφια και εκείνα που δεν αντέχουν πολύ, μπροστά ώστε να καταναλωθούν γρηγορότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου