Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αμυγδαλωτά

Υλικά
300 γρ αμυγδαλόψιχα, 250 γρ σιμιγδάλι, 200 γρ ζάχαρη άχνη, 6-7 κ σ ανθόνερο, γαρυφαλάκια, βούτυρο και αλεύρι για το ταψί, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Αλέθετε την αμυγδαλόψιχα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, το μισό ανθόνερο, την ζάχαρη άχνη και τα ζυμώνετε σε σφικτή ζύμη. Πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού και μπήγετε στην κορυφή ένα γαρυφαλάκι. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και τα ψήνετε στους 150 βαθμούς για 15΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν περιχύνετε με το ανθόνερο και τυλίγετε με την ζάχαρη άχνη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου