Παραλλάσσοντας την χωριάτικη σαλάτα
Υλικά
1 ντομάτα, 1 αγγουράκι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κρεμμύδι,
ελιές, άνηθο ή μαϊντανό, αλάτι, πιτάκια για σουβλάκια
Για την σάλτσα τυριών:
1 κούπα φέτα, ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί, ½ κούπα γάλα
εβαπορέ, 2 κ σ ελαιόλαδο, 2 κ σ ξύδι, 2
κ σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ψήνετε τα πιτάκια στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι για
2-3 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε στο μούλτι το γάλα. το ξύδι και το
λεμόνι να πήξουν. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο- λίγο το ελαιόλαδο.
Τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα και την φέτα. Βάζετε σε ένα πιάτο τα πιτάκια
αλείφετε με την σάλτσα τυριών και από
πάνω κόβετε την σαλάτα και τον μαϊντανό ή άνηθο, προσθέτετε τις ελιές,
αλατίζετε και αν θέλετε περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
Σημείωση: Αντί
για πιτάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, φέτες ψωμιού, τορτίγιες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου