Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Πίτα με βλίτα

Ελαφριά πίτα με την γεύση και
το άρωμα καλοκαιρινών λαχανικών
Υλικά
1 κιλό βλίτα, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1-2 σκελίδες σκόρδο, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα φέτα θρυμματισμένη, ½ κούπα σιμιγδάλι, 1 αυγό, 4 φύλλα χονδρά για πίτα (σπιτικά ή έτοιμα), αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα βλίτα. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτετε τα βλίτα, το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε μέχρι να μαραθούν. Μόλις κρυώσουν, προσθέτετε την φέτα, τ’ αυγό χτυπημένο, το σιμιγδάλι και ανακατεύετε. Στρώνετε τα δυο φύλλα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε την γέμιση και σκεπάζετε με τ’ άλλα δυο φύλλα. Γυρίζετε τα φύλλα προς τα μέσα. Αλείφετε με λάδι, χαράσσετε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα πάνω-κάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου