Εύκολη, μοσχοβολιστή και γευστική συνταγή
Υλικά
1-2 μελιτζάνες (1/2 κιλό περίπου), ½ κούπα ελαιόλαδο, 1-2
σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 3-4 κ σ ξύδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και
την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι. Τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις
ψήνετε σε ταψί στο φούρνο. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε
κομματάκια. Πολτοποιείτε με το πιρούνι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε
σιγά-σιγά το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι, ενώ ανακατεύετε.
Σημείωση:
- Μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες σε εστία γκαζιού ή σε
φωτιά
- Μπορείτε να πολτοποιήσετε και σε μπλέντερ ή σε μούλτι
- Σερβίρετε προσθέτοντας μαϊντανό, κρεμμύδι και ντομάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου