Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Φασολάκια γιαχνί με λαχανικά

Ένα φαγητό από τα «λαδερά» όπως τα ονομάζουμε,
καθώς τα κύρια συστατικά τους είναι το λάδι με λαχανικά,
που αποτελούν τους «θησαυρούς» της μεσογειακής διατροφής.
Υλικά
1 κιλό φασολάκια, 2-3 κολοκυθάκια, 2-3 πατάτες, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ώριμη ντομάτα, 1 κγ ζάχαρη, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κούπα ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Κόβετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε χονδρές ροδέλες και την ντομάτα σε κύβους. Ροδίζετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε  τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και γιαχνίζετε για λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα, με την ζάχαρη, το σκόρδο, την ρίγανη, λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να μείνουν με την σάλτσα τους.
Σημείωση
Θα το χαρακτηρίζαμε μάλιστα ένα φαγητό για καλοφαγάδες και αν το  
συνδυάσετε και με φέτα, γίνεται ένα φαγητό για έξυπνους καλοφαγάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου