Νόστιμος και οικονομικός ο γαύρος, βρίσκεται στην καλύτερή
του εποχή. Το μικρό ψαράκι με τα μεγάλα προσόντα, καθώς είναι μια εξαιρετική
πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, επειδή τρώγεται ολόκληρος, με τα κόκαλά του. Θεωρείται
από τα λιπαρά ψάρια, μην τρομάζετε, απλώς περιέχει ω3 λιπαρά οξέα, που είναι
ευεργετικά για την καρδιά. Ακόμα είναι καλή πηγή βιταμινών Α και Ε, ιωδίου,
ψευδαργύρου και φωσφόρου. Ενδείκνυται ιδιαιτέρως για όσους έχουν υπέρταση καθώς
οι καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες είναι μεγάλες. Ακόμα οι χαμηλές του θερμίδες
είναι δέλεαρ για υπέρβαρους ή όσους κάνουν δίαιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου