Μικρές ντοματούλες (προτιμήστε πομοντόρια που έχουν σφικτή
σάρκα), ελαιόλαδο, ρίγανη, ζάχαρη, αλάτι, σκόρδα, κλαδάκια φρέσκου θυμαριού,
λαδόκολλα, γυάλινα βαζάκια.
Εκτέλεση
Κόβετε τις ντοματούλες οριζόντια και τις αραδιάζετε με την
εσωτερική τους επιφάνεια προς τα πάνω, σ’ ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Μ’ ένα πινέλο περνάτε την επιφάνειά τους με λάδι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη, ρίγανη
και αλάτι. Τις ψήνετε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ξεραθούν
και να χάσουν όλα τους τα υγρά. Χρειάζονται 1-2 ώρες. Τις βάζετε σε βαζάκια
αποστειρωμένα. Ρίχνετε χονδροκομμένα κομμάτια σκόρδο και κλαδάκια θυμαριού και
απογεμίζετε με λάδι. Από την ώρα που θα ανοίξετε τα βαζάκια, χρειάζονται
ψυγείο, όπου διατηρούνται για 2 εβδομάδες περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου