Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Πελτές

Υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες, 2 κ σ ζάχαρη, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Τις βάζετε σε κατσαρόλα, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τις βράζετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να πήξει η σάλτσα. Αν θέλετε ξαναπερνάτε από το μπλέντερ και τις παίρνετε άλλη μια βράση. Βάζετε τον πελτέ σε αποστειρωμένα βάζα και κάθε φορά που ανοίγετε το βάζο για να πάρετε πελτέ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να τον καλύπτει και να τον προστατεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου