Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα

Ένα φαγητό  παραδοσιακό, νόστιμο, οικονομικό και προπαντός υγιεινό
Υλικά
1 κιλό γαύρος, 1 κούπα ελαιόλαδο, 2 πράσα και 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη με 2 κ σ πελτέ και 1 κγ ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το γαύρο βγάζοντας το κεφάλι και τα εντόσθια, ξεπλένετε καλά και αλατίζετε. Σοτάρετε σε λίγο λάδι τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Μεταφέρετε σε ταψί, απλώνετε από πάνω τα ψάρια, περιχύνετε με την ντομάτα, τον μαϊντανό την ρίγανη το λάδι και το πιπέρι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου