Ένα φαγητό από τα «λαδερά» όπως τα ονομάζουμε, καθώς τα
κύρια συστατικά τους είναι το λάδι με λαχανικά. Το ελαιόλαδο και τα λαχανικά
αποτελούν τους «θησαυρούς» της μεσογειακής διατροφής. Οι μελιτζάνες γιαχνί, είναι λοιπόν ένα φαγητό για
καλοφαγάδες. Και επειδή το συνδυάσουμε και με φέτα, γίνεται ένα φαγητό για
έξυπνους καλοφαγάδες
Υλικά
4 μελιτζάνες, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο,
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κούπα ντομάτα
τριμμένη, 1 κ γ ζάχαρη, φέτα σε κομματάκια, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια τις αλατίζετε και τις
αφήνετε σε τρυπητό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε τις μελιτζάνες και γιαχνίζετε για
λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα, την ζάχαρη, το σκόρδο, τον μαϊντανό, λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε
να βράσουν, χωρίς να ανακατεύετε. Λίγο πριν τις κλείσετε ρίχνετε την φέτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου