Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Αγκινάρα

Είναι φυτό ποώδες και ανήκει στην οικογένεια των συνθέτων με την ονομασία κινάρα η κοινή. Είναι πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και φυσικές ίνες. Όταν αγοράζετε αγκινάρες προσέξτε το κοτσάνι τους να είναι εύκαμπτο και να λυγίζει εύκολα. Δεν διατηρούνται φρέσκες για μεγάλο διάστημα και έτσι είναι προτιμότερο να καταναλώνονται γρήγορα. Μπορείτε όμως να τις καθαρίσετε και να τις συντηρήσετε στην κατάψυξη. Προσφέρεται σαν κύριο πιάτο, ορεκτικό ή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου