Χαρακτηριστικό πιάτο από τα λαδερά, με εξαιρετική γεύση και
άρωμα
Υλικά:
5-6 αγκινάρες, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1-2
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2-3 καρώτα σε ροδέλες, 2-3 πατάτες σε
κομματάκια, ½ κ γ ζάχαρη, 3 κ σ άνηθο, ½ κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
Καθάρισμα
Χυμός 1 λεμονιού, τις λεμονόκουπες, 1-2 κ σ αλεύρι
Βάζετε σε μια λεκάνη αρκετό νερό, ρίχνετε το αλεύρι και το
χυμό λεμονιού. Κόβετε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες. Καθαρίζετε το περίβλημά
τους και τα βάζετε στην λεκάνη με το νερό. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας
τα εξωτερικά τους φύλλα. Ξύνετε μ’ ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και βγάζετε
τα χνούδια τους. Τις τρίβετε με τις λεμονόκουπες και τις βάζετε στην λεκάνη.
Μαγείρεμα
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα
κοτσάνια, τις πατάτες, τα καρώτα και τον άνηθο, την ζάχαρη και το χυμό
λεμονιού. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό,
αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου