Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι


Υλικά
500 γρ καλαμαράκια ή θράψαλα, 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (½ κιλό), 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, 2 κ σ πελτέ, 1 σφηνάκι ούζο, 1 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα τα αποψύχετε πρώτα.  Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και αφήνετε μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ούζο και αφήνετε να γιαχνιστούν για λίγο. Προσθέτετε τον πελτέ και ζεστό νερό, όσο να τα σκεπάζει, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε το κοφτό μακαρονάκι, ρίχνετε ζεστό νερό, αν χρειάζεται και αφήνετε να βράσουν, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου