Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ρεβιθάδα σε πήλινο

Υλικά
½ κιλό ρεβίθια, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κούπα ελαιόλαδο, 3 κ σ πελτέ, 1 κούπα ζωμό λαχανικών, 1 κ σ σόδα μαγειρική, 2 δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε τα ρεβίθια σε νερό που έχετε διαλύσει την σόδα. Το πρωί τα ξεπλένετε καλά και τα τρίβετε για να φύγουν τα φλούδια τους (προαιρετικά). Αδειάζετε τα ρεβίθια σε πήλινο σκεύος, προσθέτετε το κρεμμύδι, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, τον πελτέ διαλυμένο στον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, συμπληρώνετε με χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια, κλείνετε με το καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου