Νόστιμος και
οικονομικός ο γαύρος,
βρίσκεται στην
καλύτερή του εποχή.
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το γαύρο, του βγάζετε το κεφάλι (μαζί μ’ αυτό
βγαίνουν και τα εντόσθια). Ξεπλένετε καλά, αλατίζετε τα ψάρια και τα αφήνετε σε
σουρωτήρι για 15-20 λεπτά. Ρίχνετε το μισό λάδι σ’ ένα ταψί και αραδιάζετε τα
ψάρια στην σειρά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το
υπόλοιπο λάδι και την ρίγανη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 1 ώρα περίπου. Μεταφέρετε τα ψάρια
και την σάλτσα τους σε πιατέλα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου