Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τυροκαυτερή

Γρήγορη, εύκολη, γευστική σάλτσα,
που μπορεί να καταναλωθεί ως άλειμμα,
αλλά και να συνοδεύσει κρέατα, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά.

Υλικά
500 γρ μαλακά τυριά (κατίκι Δομοκού, σφέλα, ανθότυρο), 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, 2 σκελίδες σκόρδο με το φλούδι, ελαιόλαδο, μπαλσαμικό ξύδι
Εκτέλεση
Ψήνετε τις πιπεριές και τα σκόρδα με το φλούδι. Βγάζετε τις φλούδες και τα σπόρια από τις πιπεριές. Πιέζετε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσετε για να βγάλουν το περιεχόμενό τους. Βάζετε  τις πιπεριές με τα σκόρδα, το ξύδι και το λάδι  στο μούλτι και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε και τα τυριά και ανακατεύετε με τις πιπεριές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου