Γευστική τυρόπιτα με
χρωματιστές πιπεριές
Υλικά
1 φύλλο κρούστας για πίτες, 1 κούπα ανθότυρο, 1 κούπα φέτα,
1 κούπα τριμμένα κίτρινά τυριά, 1-2 αυγά (ανάλογα το μέγεθος), ½ κούπα γάλα, πιπεριές
(πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) κομμένες σε κυβάκια, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ πολτοποιούμε το ανθότυρο και την φέτα με το
πιρούνι, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το γάλα και το
προσθέτουμε στο μίγμα των τυριών. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το πιπέρι και
ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και βάζουμε τα μισά φύλλα
αλείφοντας τα και αυτά ελαφρά με λάδι.
Απλώνουμε την γέμιση. Αλείφουμε με λάδι και τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε
στο ταψί. Ψήνουμε στους 150-180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σημείωση
- Μπορείτε να κάνετε αντί για απλωτή τυρόπιτα μπουρεκάκια ή
τριγωνάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου