Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Σάλτσα βασιλικού

Ο βασιλικός στην καλύτερη του εποχή, τον pestareουμε (συνθλίβουμε) και φτιάχνουμε Πέστο Genovese όπως είναι και η αυθεντική ονομασία της σάλτσας

Υλικά
½ κούπα κουκουνάρια  ή καρύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, 50 γρ. φύλλα βασιλικού, ½ κούπα ελαιόλαδο, 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο γουδί ή στο μούλτι το σκόρδο με λίγο αλάτι. Προσθέτετε το βασιλικό. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε και το κουκουνάρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύοντας με το γουδοχέρι ρίχνετε εναλλάξ το τυρί με το λάδι. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε το πέστο σε γυάλινο βαζάκι που μπορείτε συντηρήσετε στο ψυγείο, καλύπτοντας την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
Σημείωση  
Η σάλτσα αυτή ταιριάζει πολύ με ζυμαρικά, ριζότο, αλλά τρώγεται και σαν άλειμμα ή ντιπ σε καναπεδάκια, ψωμί, παξιμάδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου