Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Κανελόνια με κιμά

Γευστικό φαγητό, όπου μπορούμε ακόμα
να αξιοποιήσουμε τον κιμά που μας περίσσεψε

Υλικά
250 γρ. κανελόνια, 250 γρ. κιμά, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ γ πελτέ, τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα, με τον πελτέ, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ½ ώρα. Λίγο πριν το τέλος και εφόσον έχει απορροφηθεί το νερό πασπαλίζουμε με το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου