Τα αλλιώτικα κεφτεδάκια
Υλικά
500 γρ κιμά (μοσχαρίσιος & χοιρινός), ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο, 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες, 1 αυγό, 1 κ σ τυρί τριμμένο, 1 κγ μουστάρδα, 1κγ ξύδι, ρίγανη, δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Για την σάλτσα: 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κγ ζάχαρη, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
500 γρ κιμά (μοσχαρίσιος & χοιρινός), ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο, 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες, 1 αυγό, 1 κ σ τυρί τριμμένο, 1 κγ μουστάρδα, 1κγ ξύδι, ρίγανη, δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Για την σάλτσα: 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κγ ζάχαρη, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε τον κιμά, το ψωμί, την μουστάρδα, το
κρεμμύδι, το σκόρδο, το τυρί, το αυγό, το ξύδι, την ρίγανη, δυόσμο, αλάτι,
πιπέρι και ζυμώνετε σε μια ζύμη μαλακή. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους
τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τους βγάζετε σε μια πιατέλα και στο λάδι στο τηγάνι
ρίχνετε την ντομάτα με την ζάχαρη, την ρίγανη, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε,
αφήνετε την σάλτσα να βράσει και να δέσει και περιχύνετε τους κεφτέδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου