Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Φακές με λαχανικά, καυτερή πιπεριά και φέτα

Οι φακές αλλιώς

Υλικά
250 γρ φακές, 2 καρώτα σε ροδέλες, 2 πατάτες σε φετάκια, 1 κρεμμύδι σε φετάκια, 1 πράσο σε ροδέλες, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,  1 κούπα φέτα σε κυβάκια, 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό, 2 δαφνόφυλλα, ρίγανη, αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό για 8-10 λεπτά. Τις στραγγίζετε, ρίχνετε φρέσκο νερό, προσθέτετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα καρώτα, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το λάδι, την ρίγανη, το αλάτι και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε προσθέτοντας κομματάκια καυτερής πιπεριάς, ψιλοκομμένο μαϊντανό και την φέτα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου