Φτιάξτε μόνοι σας γευστικά
και υγιεινά σπιτικά ζυμαρικά
Υλικά
800 γρ αλεύρι σκληρό, 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό, 1 κούπα φρέσκο
γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο, 5 αυγά, 1κ.σ ελαιόλαδο, 2 κγ κοφτά αλάτι.
Εκτέλεση
Ρίχνετε στο σιμιγδάλι το γάλα και το αφήνετε ½ ώρα.
Προσθέτετε τ’ αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνετε για λίγο την ζύμη. Αν
είναι αραιή προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι. Την σκεπάζετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγετε την ζύμη σε
λεπτά φύλλα. Τυλίγετε ένα-ένα τα φύλλα πάνω στην βέργα και τα κόβετε κατά μήκος
με κοφτερό μαχαίρι. Κόβετε σε μακριές λωρίδες ή σε μικρά τετραγωνάκια. Μπορείτε
να τις βράσετε και σαν φρέσκο ζυμαρικό, αν όμως
θέλετε να τις κρατήσετε για
αργότερα, τις αφήνετε απλωμένες 5-6
μέρες να στεγνώσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου