Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Κρέπες με σοκολάτα και αμύγδαλα

Κέρασμα για τον Δεκαπενταύγουστο

Υλικά
300 γρ αλεύρι, 500 γρ φρέσκο γάλα, 1 αυγό, 1 κ γ ζάχαρη,  ελαιόλαδο, 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, 1 κ σ βούτυρο, ½ κούπα αμυγδαλόψιχα χονδροκομμένη
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό και  την ζάχαρη, να γίνουν ένας λείος μαλακός χυλός. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι, ρίχνετε μια κουταλιά από τον χυλό και  κουνώντας το τηγάνι τον απλώνετε μέχρι τις άκρες. Όταν ψηθεί από την μια μεριά, αναποδογυρίζετε και από την άλλη. Γυρίζει εύκολα αν βάλετε επάνω στην κρέπα ένα πιάτο και αναποδογυρίσετε το τηγάνι.  Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ή σε μπεν-μαρί βάζετε την σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν. Βάζετε μια κρέπα σε πιάτο, αλείφετε με την σοκολάτα, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα, διπλώνετε και σερβίρετε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου