Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Στραπατσάδα (καγιανάς)

Ή απλά ντομάτες με αυγά

Υλικά
4 αυγά, 4 φρέσκες και ώριμες ντομάτες, 3-4 κ σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και  τις τρίβετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τις βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι και τις αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι και αφήνετε 2-3 να βράσουν. Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε τ’ αυγά, ανακατεύετε ελαφρά και τα προσθέτετε στην ντομάτα στο τηγάνι. Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Σημείωση
- Μπορείτε να το κάνετε πιο γευστικό αν προσθέσετε φέτα και πιο καλοκαιρινό αν προσθέσετε πιπεριές ψιλοκομμένες, κατά προτίμηση κέρατο.
- Σερβίρετε σε πιάτο με μυρωδικά, αλλά και σε ψωμί ψημένο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου