Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Πουρές ρεβιθιών

Εύκολο, γρήγορο και γευστικό πιάτο,
όπου μπορούμε να «ανακυκλώσουμε»
και τα ρεβίθια που μας έμειναν.

Υλικά
200 γρ ρεβίθια χωρίς φλούδι, 1 κ σ μαγειρική σόδα, ½ κούπα ελαιόλαδο, κάρυ, σκόρδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με την σόδα για ένα μισάωρο. Ξεπλένετε σε πολλά νερά. Βάζετε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Αφαιρείτε τον αφρό που βγαίνει μόλις αρχίσουν να βράζουν και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Βάζετε στο μούλτι τα ρεβίθια 2-3 κ σ νερό που έβρασαν,  το σκόρδο και τα πολτοποιείτε. Ρίχνετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το κάρυ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βγάζετε σε σαλατιέρα και περιχύνετε με πρόσθετο λάδι και λεμόνι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου