Για τα κεφτεδάκια
½ κιλό κιμάς, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2-3 φέτες μπαγιάτικο
ψωμί χωρίς κόρα, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζετε το ψωμί, στραγγίζετε και το ανακατεύετε με τα
υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε σε κεφτεδάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο και τα
ψήνετε μέχρι να ροδίσουν
Για τη σάλτσα :1
κούπα ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ, ½ κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε την
ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσουν σε
σάλτσα. Κλείνετε την φωτιά και προσθέτετε τα κεφτεδάκια.
Για το ρύζι: 250
γρ ρύζι, 1 κ.γλ. βούτυρο ή ελαιόλαδο Βράζετε το ρύζι, στραγγίζετε και
προσθέτετε το βούτυρο ή το λάδι
Σερβίρισμα: Σερβίρετε
σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα το ρύζι και προσθέτετε τα κεφτεδάκια με την
σάλτσα
Σημείωση:
- Μπορείτε να χρησιμοποίησε ότι κιμά θέλετε (μοσχαρίσιο,
χοιρινό ή από κοτόπουλο)
- Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε στον φούρνο, μπορείτε να τα
τηγανίσετε.
- Επωφεληθείτε από τα
μπιφτέκια ή τους κεφτέδες, που σας έχουν περισσέψει και απλά φτιάξτε
σάλτσα και ρύζι, αλλά ακόμα ζυμαρικά ή πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου