Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Μακαρονάδα λαδερή με λαχανικά και μυρωδικά

Οι μακαρονάδες συνήθως είναι ένα φαγητό τεμπέλικο, γι’ αυτό κι εμείς σήμερα θα το κάνουμε και οικονομικό, γιατί θα χρησιμοποιήσουμε ότι λαχανικά έχουμε στο σπίτι.
Εναλλακτικά αντί για τριμμένο τυρί σερβίρουμε τα μακαρόνια με γιαούρτι. Δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε με την γεύση, μακαρονάδες και μη.
   
Υλικά
500 γρ ζυμαρικά (σπαγγέτι, πένες), 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες με 1 κ γ ζάχαρη, 1-2 κρεμμύδια (ανάλογα το μέγεθος) ψιλοκομμένα, 1-2 πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, κάπαρη (προαιρετικά), ½ κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, γιαούρτι για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, την ντομάτα, το βασιλικό, την κάπαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να δέσει η σάλτσα. Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην σάλτσα. Προσθέτετε αν θέλετε και άλλο ελαιόλαδο ή αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε να μαριναριστούν 1-2 λεπτά. Σερβίρετε. προσθέτοντας 1 κουταλιά γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου