Μελένιο κέρασμα για την σημερινή γιορτή
Υλικά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 πρέζα αλάτι, ½
κούπα νερό,
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, μέλι, κανέλα, σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ρίχνετε το αλάτι και
ανακατεύετε με αυγογδάρτη προσθέτοντας σιγά -σιγά το νερό (λιγότερο ή
περισσότερο) ώστε να γίνει ένας μέτριος
χυλός, ούτε υδαρής ούτε σφικτός. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και βάζετε
κουταλιές από τον χυλό. Όταν χρυσίσουν από την μια μεριά γυρίζετε και από την
άλλη. Βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα περιττά λάδια. Βάζετε σε πιατέλα
και πασπαλίζετε με μέλι, κανέλα και σουσάμι
Σημείωση
- Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού
ή ανάμικτα και τα δυο
- Μπορείτε να πασπαλίσετε ακόμα με ζάχαρη κρυσταλλική ή
άχνη, μαρμελάδα ή και κρέμα σοκολάτας, αλλά και καρύδια ή καρύδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου