Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Σουσάμι…άνοιξε

Το σουσάμι είναι μια τροφή μοναδική και η κατανάλωσή του χρονολογείται από την αρχαιότητα. Οι Έλληνες και οι υπόλοιποι μεσογειακοί λαοί χρησιμοποιούσαν, τόσο τους σπόρους ολόκληρους ή αλεσμένους, καθώς και το έλαιό του, ως τροφή, αλλά και για την παραγωγή φαρμάκων. Αποτελεί ένα φυτικής προέλευσης τρόφιμο με μεγάλη βιολογική αξία, καθώς περιέχει φυτικές πρωτεΐνες, αμινοξέα, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, φώσφορο κ.ά. Σε μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το σουσάμι και τα προϊόντα του, ενισχύουν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθούν, στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκληρώσεως, της χοληστερίνης και της υπέρτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου