Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κοτόπουλο γλυκόξινο με μανιτάρια

Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου, 250 γρ μανιτάρια σε φετάκια, 2 κουταλιές  σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές  σούπας βούτυρο,  ½ κούπα μηλόξυδο, 1 κουταλιά  γλυκού μέλι, 1 κλαράκι δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μπουτάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα μεταφέρετε σ’ ένα ταψί. Διαλύετε το μέλι στο μηλόξυδο και περιχύνετε τα κοτοπουλάκια. Αλατοπιπερώνετε, βάζετε το δεντρολίβανο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε. Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Σερβίρετε μαζί με τα κοτοπουλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου