Υλικά
1 κούπα ταχίνι, 1 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα
καρυδόψιχα τριμμένη, ½ κούπα κονιάκ, χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1 κ
γ κανέλα, 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Διαλύετε το ταχίνι με το νερό και προσθέτετε σιγά-σιγά την
ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το καρύδι, το κονιάκ, την κανέλα, τον
χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύετε
να αναμιχθούν τα υλικά σε μια ζύμη μαλακή. Απλώνετε σε λαδωμένο και αλευρωμένο
ταψί και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για
30-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου