1 συκωταριά αρνίσια
1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κούπα ούζο
1 κούπα ρύζι
1 κ γ κάρυ
αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλένετε καλά την συκωταριά και την κόβετε σε μικρά
κομματάκια. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε τα συκωτάκια και σοτάρετε
από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, το ούζο, το κάρυ, αλατοπιπερώνετε
και αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειάζεται
ρίχνετε λίγο ζεστό νερό. Εν τω μεταξύ ξεπλένετε το ρύζι και το στραγγίζετε. Όταν
βράσουν τα συκωτάκια τα βγάζετε σε μια πιατέλα. Προσθέτετε ακόμα λίγο νερό στην
κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι. Χαμηλώνετε την φωτιά κι
αφήνετε να βράσει 10-12΄ ώσπου να πιει τα υγρά του. Σερβίρετε το ρύζι και βάζετε
από πάνω τα συκωτάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου